PRACE

Artystyczne działania i współpraca pomiędzy pracowniami: plastyczną, ceramiczną, krawiecką, stolarską i informatyczną wnosi wiele radości i kreatywności w codziennym życiu uczestników i terapeutów. 🙂

„SZCZĘŚCIE TO JEDYNA RZECZ, KTÓRA SIĘ MNOŻY, JEŚLI SIĘ JĄ DZIELI…”

Nowy bus

W dniu wczorajszym dokonaliśmy zakupu busa marki Ford dla Ośrodka w Połomi 🙂

Spotkanie Wielkanocne

Wczoraj odbyło się Spotkanie Wielkanocne w Domu Przyjęć u Dziwokich w Godowie. Cieszymy się z obecności podopiecznych i ich opiekunów. Rozważając tajemnicę Triduum wsłuchaliśmy się w Słowo Boże a następnie kosztowaliśmy wielkanocne potrawy :- )

29.03.2019 Konferencja BEZ BARIER

W piątek grupa naszych uczestników miała okazję uczestniczyć w konferencji BEZ BARIER zorganizowanej przez Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Województwa Śląskiego w Raciborzu. 🙂 Uczestnicy korzystali z zabiegów kosmetycznych, masażu, a także brali udział w warsztatach udzielania pierwszej pomocy. Wysłuchali również ciekawych prelekcji. 🙂

21.03.2019r. ŚWIATOWY DZIEŃ OSÓB Z ZESPOŁEM DOWNA

Data 21 marca symbolizuje trzeci chromosom w dwudziestej pierwszej parze, którego obecność stanowi genetyczną przyczynę zespołu Downa. Tego dnia zachęcamy do założenia skarpetek nie do pary w różnych, wesołych kolorach. Skarpetki mogą być w paski, w kropki, za kolano lub tuż przy kostce, mogą być też z różnych, niepasujących do siebie par.

Krótka relacja obchodów tego dnia na warsztacie. 🙂