24/05/17 – Muzyczny MOST Radlin

W dniu wczorajszym jak co roku odbył się Muzyczny MOST w Radlińskim Centrum Kultury, były śpiewy, tańce i oczywiście jak zawsze świetna zabawa. bardzo serdecznie dziękujemy za zaproszenie. Chcielibyśmy także serdecznie podziękować  następującym osobą:  Całemu zespołowi „Tata Sławek”, Pani Emilli Szczypka, Pani Danucie Szczypka, Panu Łukaszowi Obiegły, Panu Dawidowi Holona za zaangażowanie, poświęcony czas na uświetnienie tego muzycznego spotkania. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. …Continue reading

23/05/17 – Olimpiada Radości Ruda Śląska

W dniu wczorajszym nasi uczestnicy wraz z opiekunami brali udział w corocznej Olimpiadzie Radości w Rudzie Śląskiej. Braliśmy udział w różnych konkurencjach sprawnościowych np. strzał do bramki, wielki połów, mini golf, jazda na rowerze, przeciąganie liny itd. Z olimpiady wróciliśmy jak zawsze z medalami i uśmiechniętymi buziami. Następne zmagania sportowe w czerwcu, tym razem Olimpiada odbędzie się u Nas w Wodzisławiu. Trzymajcie kciuki!!! …Continue reading

13/05/17 – Dni otwarte Ośrodka w Połomii

13 maja, sobota to dzień w który nasz Ośrodek w Połomi organizował dni otwarte. Tego dnia poza atrakcjami przed ośrodkiem można było zobaczyć jak wygląda nasza praca od „środka”. Terapeuci wcielili się tego dnia w rolę przewodnika, oprowadzali i opowiadali chętnym jak wygląda nasza codzienność. Oprócz tego na gości czekały takie atrakcje jak: animacje dla dzieci, przejazd wojskowym samochodem i motocyklem, słodkości i oczywiście grill. Po pikniku w pobliskim kościele odbyła się Msza Święta. Pogoda dopisała, goście wyjeżdżali zadowoleni więc i My bardzo się cieszymy że  taki dzień udało się zorganizować.

13/05/17 – V Festiwal Organizacji Pozarządowych

Festiwal Organizacji Pozarządowych w powiecie wodzisławskim obchodził mały jubileusz, ponieważ odbywał się już piąty raz. Po raz kolejny na centralnym placu Wodzisławia Śląskiego mieszkańcom miasta i powiatu zaprezentowały się organizacje pozarządowe – tym razem nie tylko z terenu powiatu, ale całego Subregionu Zachodniego, a nawet – za sprawą przybyłych w tym czasie do Wodzisławia Śl. delegacji samorządów współpracujących z powiatem wodzisławskim – z Niemiec, Szwecji, Łotwy oraz powiatu tczewskiego.  (źródło:Nowiny.pl)

…Continue reading

24/02/17 – Festiwal karaoke śpiewaMY!

Dzisiejszy dzień odbył się pod znakiem występów artystycznych. Festiwal karaoke śpiewaMY! odbył się w Rydułtowskim Centrum Kultury „Feniks”.Nasi uczestnicy wykonywali takie utwory jak „Czy ten pan i pani” Ani Wyszkoni, „Lornetka” Golec Orkiestry oraz „Czerwone korale” zespołu Brathanki. Festiwal zorganizowany został przez Zespół Placówek Szkolno – Wychowawczo – Rewalidacyjnych, Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy w Wodzisławiu Śląskim. Serdecznie dziękujemy za świetną zabawę.

22/02/17 – Bal maskowy Czyżowice

Wczoraj tj 22.02.2017 jak co rok o tej porze odbył się karnawałowy bal maskowy. W Czyżowickim Domu kultury na otwarcie był polonez, zabawy tańce oraz dobre jedzenie a przede wszystkim około 200 osób niepełnosprawnych które jak co roku pokazują jak wyśmienicie można się bawić. Przebrania tego roku były na bardzo wysokim poziomie. Serdecznie dziękujemy wszystkim za zaangażowanie i pomoc w organizacji tego wydarzenia.

08/02/17 Witamy w MAGICU!

To był MAGICZNY dzień !!! Jak co roku spotkaliśmy się w Clubie Magic w Krzyżanowicach. W tym roku impreza przebiegła pod znakiem muzyki DISCO. Atmosfera była niesamowita. Był taniec z animatorem w przebraniu marynarza  był taniec integracyjny z misiem oraz muzyczny wehikuł czasu ale przede wszystkim uśmiechy na  twarzach wszystkich obecnych. Dziękujemy właścicielowi clubu oraz paniom z obsługi za pomoc w organizacji. Dziękujemy wszystkim obecnym za przybycie oraz każdemu kto pomógł w organizacji tego wydarzenia. Mamy nadzieje że widzimy się za rok!