UWAGA! Numer naszego rachunku bankowego uległ zmianie. Nowy numer to 36 8436 0003 0101 0409 5947 0002  Mikołowski Bank Spółdzielczy, ul.Krakowska 29, 43-190 Mikołów. Można go znaleźć również w zakładce Kontakt i Zainwestuj w MIŁOŚĆ . Dziękujemy za wsparcie.

08.01.2019r. Teatr Lalek Banialuka z Bielska – Białej

W dniu dzisiejszym odwiedził nas Teatr Lalek Banialuka z Bielska – Białej, który wykonał dla nas przedstawienie: „Czterej muzykanci z Bremy” autorstwa Braci Grimm. Serdecznie dziękujemy z przepiękne przedstawienie 🙂

Informacja – Kalendarz 2019

Spotkanie wigilijne 19.12.2018r.

W dniu wczorajszym świętowaliśmy wspólnie pamiątkę Bożego Narodzenia. Dzieliliśmy się opłatkiem, śpiewaliśmy kolędy i spożywaliśmy tradycyjne potrawy. Dziękujemy po raz kolejny Dom Przyjęć „U Dziwokich” za udostępnienie lokalu. 🙂 🙂 🙂

17.12.2018r. wernisaż prac plastycznych i fotografii ANIOŁOWO

Powiadają, że pamięć ludzka jest ulotna dlatego wymyślono fotografię by zatrzymać te najpiękniejsze i najcenniejsze momenty z naszego życia. Właśnie taka idea towarzyszyła uczestnikom Caritas Archidiecezji Katowickiej Ośrodek św. Hiacynta i Franciszek w Wodzisławiu Śląskim podczas niezwykłych sesji fotograficznych. Jak sama nazwa wskazuje motywem przewodnim byli nasi skrzydlaci przyjaciele czyli anioły, dlatego też cały wernisaż rękodzieła uczestników, a także fotografii terapeutek Magdaleny Widenki i Katarzyny Margalskiej nazwano: „Aniołowo”. Całe to niezwykłe wydarzenie miało miejsce 17 grudnia w Miejskiej i Powiatowej Bibliotece Publicznej w Wodzisławiu Śląskim. Wernisaż uświetnił występ Sabiny i Martiny Capek, które oczarowały wszystkich swoimi głosami. Słowem poetyckim podzieliła się uczestniczka warsztatów Natalia Danielik. Patronat honorowy podczas wernisażu objęła poseł RP Teresa Glenc, a także Starosta Powiatu Wodzisławskiego Leszek Bizoń. Szczególne wyrazy podziękowania kierujemy do Pani Dyrektor Miejskiej i Powiatowej Biblioteki Publicznej w Wodzisławiu Śląskim – Ewy Wrożyny – Chałupskiej, jak również pani kierownik czytelni Agnieszki Tatuś za pomoc przy organizacji wernisażu. Serdecznie dziękujemy wszystkim obecnym gościom, którzy uczestniczyli w tym wydarzeniu. Wystawę fotografii, a także rękodzieła można podziwiać przez najbliższy miesiąc w Miejskiej i Powiatowej Bibliotece w Wodzisławiu Śląskim 🙂

/Natalia Danielik/

Wernisaż prac plastycznych i fotografii

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych na wernisaż prac plastycznych i fotografii, który będzie miał miejsce w sali multimedialnej Biblioteki. Więcej informacji zanjduje się na plakacie 🙂

Koncert Tomasza Żółtko

„Pan Bóg jest pomysłodawcą i dawcą miłości” – takie słowa wypłynęły wczoraj z ust Tomasza Żółtko, który specjalnie dla nas zagrał koncert 🙂 Dziękujemy za piękne spotkanie Tomasz Żółtko oraz GOKiR Mszana za udostępnienie miejsca 🙂

Mikołaj 2018r.

W dniu wczorajszym mieliśmy gościa … 🙂 Przywitaliśmy go tańcem i pieśniami 🙂 Każdy miał możliwość by przywitać się z Mikołajem i otrzymał od niego mały upominek 🙂

Andrzejki 2018r.

W miniony czwartek świętowaliśmy andrzejki. Tańczyliśmy, bawiliśmy się i cieszyliśmy się swoją obecnością 🙂 Zapraszamy Was do galerii… 🙂

Konferencja 2018

Zapraszamy do fotorelacji z tegorocznej konferencji „Aktywizacja Zawodowa Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną”. Dziękujemy wszystkim prelegentom, gościom oraz gospodarzom GOKiR Mszana! Całym sercem polecamy Spółdzielnię Socjalną „Z IKRĄ” w Rybniku, która przygotowała nam pyszny catering 🙂 Spółdzielnia Socjalna „Z IKRĄ”.